Μικρή νίκη για το λόφο Στρέφη: Διαταγή για παύση των εργασιών ως τον Μάρτη

Μικρή νίκη για το λόφο Στρέφη: Διαταγή για παύση των εργασιών ως τον Μάρτη

Μια μικρή δικαίωση για τον πολύμηνο αγώνα ενάντια στην «ανάπλαση» του λόφου του Στρέφη από την εταιρεία επενδύσεων ακινήτων «Prodea Investments», η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο για το ίδιο το έργο όσο και για την αστυνομοκρατία και την καταστολή που το συνοδεύουν.

Σύμφωνα με την ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης του λόγου, το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την προσωρινή διαταγή παύσης των εργασιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 2 Μάρτη του 2023.

Κάτοικοι και εργαζόμενοι των Εξαρχείων έχουν προσφύγει κατά της Prodea καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ ο δήμος Αθηναίων έχει επιλέξει να έρθει σε θέση αντιδικίας με τους δημότες του αφού πήρε το μέρος της εταιρείας.

Στο αίτημά τους οι πολίτες υποστηρίζουν ότι με τις επικείμενες «μη ενδεδειγμένες» γεωτεχνικής φύσεως παρεμβάσεις θα επέλθουν μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές βλάβες, καταστρεπτικές για τη χλωρίδα και την πανίδα του λόφου.

Επίσης, αμφισβητούν την επάρκεια των μελετών των εργασιών και σημειώνουν ότι εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβασή τους στον δημόσιο χώρο. (Bλ.  συνοπτικά τι υποστήριξαν οι κάτοικοι στο αίτημά τους ΕΔΩ)

Πηγή: efsyn.gr

51

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση