«Νόμος και τάξη» σε πλήρη εφαρμογή στο ΑΠΘ

«Νόμος και τάξη» σε πλήρη εφαρμογή στο ΑΠΘ

Aπό το ρεπορτάζ της efsyn.gr
Αθρόες προσαγωγές φοιτητών κατά την έφοδο ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στη Σχολή Θετικών Επιστημών ● Προπηλάκισαν ακόμα και καθηγητές του Ιδρύματος που ζήτησαν ενημέρωση από τον «άφαντο» εισαγγελέα ● Καμία ανοχή πλέον, διαμηνύουν από ΕΛ.ΑΣ. και Κατεχάκη ● «Πρόθυμος» συνομιλητής τους ο πρύτανης

Ξεκάθαρα δείγματα γραφής έδωσαν σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας για τα σχέδια που έχει εξυφάνει η ηγεσία τους προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις της φοιτητιώσας νεολαίας απέναντι στον κατακερματισμό της εκπαίδευσης που προωθεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση για να την προσφέρει λάφυρο στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Την αστυνομική έφοδο στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, το πρωί του Σαββάτου, ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση το απόγευμα, στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ισχυρές αστυνομίες δυνάμεις των ΜΑΤ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μπήκαν στους χώρους του πανεπιστημίου λίγο πριν τις 16.00 και προχώρησαν σε αθρόες προσαγωγές (περίπου 50).


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εισβολή πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού. Οι σπουδαστές τονίζουν πως απλώς διοργάνωναν εκδήλωση με μουσική, φαγητό και κρασί στον εξωτερικό χώρο του campus και πως η ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκε με εκδικητική διάθεση για να προκαλέσει ένταση.

Στο σημείο βρέθηκαν και καθηγητές, καθώς με την παρουσία τους ήθελαν να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν πιο ήρεμη αστυνομική επιχείρηση, που όμως, όπως κατήγγειλαν, προπηλακίστηκαν και οι ίδιοι.

«Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής μας είπε ότι ο πρύτανης τον ενημέρωσε ότι γίνεται απόπειρα διάρρηξης της σχολής, εμείς κάτι τέτοιο για το βιολογικό που έγινε η καταγγελία δεν διαπιστώσαμε», ανέφερε ο Δημήτρης Ραπτάκης, καθηγητής τμήματος πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ.

«Ζητήσαμε εισαγγελέα, επί μία ώρα και ήμασταν στα τρία μέτρα από την πόρτα που έγιναν οι προσαγωγές τρία λεπτά ήμασταν, δεν παρουσιάστηκε κανένας εισαγγελέας. Ζητάμε να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ, δεν υπάρχει λόγος παρουσίας τους, εφόσον σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και είδαμε να έχουν ολοκληρωθεί και οι προσαγωγές», όπως δήλωσε ο .Γ. Ηλιόπουλος, μέλος προεδρείου συλλόγου καθηγητών ΑΠΘ.

«Ζητάμε κατ επανάληψη να μάθουμε τα αδικήματα που συντελέστηκαν για να υπάρξουν τόσες προσαγωγές και δεν μας λένε. Ψάχνουμε τον εισαγγελέα και δεν τον βρίσκουμε, αν είναι εδώ, δεν δέχθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία των καθηγητών», ανέφερε σε προφορική της ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους και τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές η αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από δεκάδες φοιτητές και αντιεξουσιαστές, που κινούνται προς τα δυτικά της πόλης επί της Εγνατίας οδού.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους προσαχθέντες στην πλατεία Χημείου, με τους φοιτητές να κρατούν πανό και να διαμαρτύρονται για την έφοδο της ΕΛΑΣ στο πανεπιστήμιο.

Πηγή: efsyn.gr

29

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση