Κάτω τα χέρια από το 8/ωρο, τα συνδικάτα μας, το δικαίωμα στην απεργία

Κάτω τα χέρια από το 8/ωρο, τα συνδικάτα μας, το δικαίωμα στην απεργία

Η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» καλεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο που ζει και εργάζεται στη χώρα να συμμετάσχει στην απεργία της Τετάρτης 16 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο «Χατζηδάκη» που έχει εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.
Η εργατική τάξη ενωμένη – ανεξάρτητα από χρώμα, προέλευση, θρησκεία, φύλο και σεξουαλικό προσανατολισμό – δίνει τη μάχη για να αποσυρθεί η νομοθετική ρύθμιση που γυρίζει τις συνθήκες εργασίας στον προηγούμενο αιώνα, όταν καθιερώθηκε με σκληρούς αγώνες η 8ωρη ημερήσια απασχόληση που σήμερα επιχειρείται να καταργηθεί. Η υπερίσχυση των ατομικών συμβάσεων στους χώρους εργασίας που τάχα θα διαπραγματεύονται «ελεύθερα» η εργατική με την εργοδοτική πλευρά παρά και ενάντια στις κατοχυρωμένες συλλογικές συμβάσεις αποτελεί επίσης πρόκληση και αιτία πολέμου. Το ίδιο και η επιχείρηση έμπρακτης ακύρωσης του δικαιώματος της απεργίας μέσω της υποχρεωτικότητας της διαμόρφωσης πλειοψηφίας 50% + 1 των συνδικαλισμένων εργαζομένων των πρωτοβάθμιων σωματείων σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!
Μέσα από αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να νομιμοποιήσει θεσμικά και να γενικεύσει στην πράξη, πρακτικές που ήδη ισχύουν σε μια σειρά από χώρους – κυρίως του ιδιωτικού τομέα – με ανύπαρκτη ή αδύναμη συνδικαλιστική οργάνωση: Την αντικατάσταση της απλήρωτης υπερωρίας με ρεπό αν δεήσει να τα «θυμηθεί» η εργοδοτική πλευρά, την ανθρωποφαγία που προωθούν οι εργοδότες ανάμεσα στις τάξεις των εργαζομένων, την καταλήστευση του ελεύθερου χρόνου μας και του νόμιμα κατοχυρωμένου μισθού μας.
Αυτά και άλλα πολλά που νομοθετεί το τερατούργημα Χατζηδάκη (όπως η αύξηση του συνολικού ετήσιου χρόνου υπερωριών σε 150, η επέκταση της εργασίας τις Κυριακές, η καθιέρωση προσωπικού ασφαλείας έως και 40% στις απεργίες, η δυνατότητα του εργοδότη στη μη επαναπρόσληψη εργαζομένων ακόμα και μετά την δικαστική τους δικαίωση, η δυνατότητα μη καταβολής ακόμα και πετσοκομμένης της αποζημίωσης απόλυσης για ένα τετράμηνο) δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια επιλογής:
Μόνη λύση είναι η συνολική ανατροπή αυτού του νομοσχεδίου και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τον ενωτικό γενικευμένο ξεσηκωμό του κόσμου της εργασίας. Γι’ αυτό θα χρειαστεί να αναγκάσουμε και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες για αποτελεσματική οργάνωση του απεργιακού αγώνα με κλιμάκωση και συντονισμό, πράγματα που απ’ ότι φαίνεται δεν είναι αυτονόητα.
Γι’ αυτούς τους λόγους στις 16 Ιούνη απεργούμε και διαδηλώνουμε. Μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες αγώνα, δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις  11 π.μ. Προπύλαια και 17:00 Όθωνος και Αμαλίας στο Σύνταγμα.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» – kar.org.gr

94

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση