Το γράμμα από την Τήλο για το γάμο των ομόφυλων: Σημασία έχει ο Άνθρωπος και η Ευτυχία του

Το γράμμα από την Τήλο για το γάμο των ομόφυλων: Σημασία έχει ο Άνθρωπος και η Ευτυχία του


Η Μαρία Καμμά, Δήμαρχος στην Τήλο, όπου τελέστηκαν το 2008 οι πρώτοι γάμοι ομοφύλων από τον τότε Δήμαρχο Τάσο Αλιφέρη, στέλνει γράμμα συμπεριλήψης και ανόθευτης αγάπης από το πανέμορφο νησί.

Τα απλά, τα αυτονόητα αρκετές φορές υπεραναλύονται και γίνονται τροφή για κατανάλωση και ατελείωτες συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ.

Δυστυχώς. Και το λέω αυτό γιατί όταν αναφερόμαστε σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα δεν χωρούν ακραίες καταστάσεις και αντιδράσεις.

Οι κάτοικοι της Τήλου βλέποντας την κοινωνία της να «αιμορραγεί» από ενεργό, νέο πληθυσμό, τα σχολεία της να κινδυνεύουν να κλείσουν από έλλειψη μαθητών, ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι γιατί δεν υπήρχε γιατρός ή δεν είχαν τρόπο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, κατάλαβαν πως αξία και σημασία έχει ένα και μόνο πράγμα: ο Άνθρωπος και η Ευτυχία του!
Με αυτή τη φιλοσοφία λοιπόν, όταν το μακρινό 2008, ο αείμνηστος και πρωτοπόρος Γιατρός και Δήμαρχος του νησιού, Τάσος Αλιφέρης, και λέγοντας «είναι γελοίο το λίκνο της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αρνείται στους ομοφυλόφιλους ίσα δικαιώματα και προνόμια” και αφού είχε ζητήσει και λάβει την θετική γνωμοδότηση από το δικηγόρο Ρόδου, Φώτη Κωστόπουλο, αποφάσισε να προχωρήσει στην διοικητική πράξη, της τέλεσης του πολιτικού γάμου του Δημήτρη με τον Θέμη και της Ευαγγελίας με την Όλγα.

Στο νησί θυμάμαι τότε αυτό έφερε …μεγάλη συζήτηση όμως οι περισσότεροι το είδαν ψύχραιμα και έχοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Τάσου είπαν: ξέρει ο γιατρός μας τι κάνει.
Δεν υπήρξαν στο νησί ακραίες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες και απόδειξη αυτού ήταν η προθυμία κατοίκων να υπογράψουν, και έτσι έγινε, μάρτυρες στην τέλεση του πολιτικού γάμου

Η αλήθεια, η πραγματικότητα όσο και αν αρνιόμαστε να την δούμε να την παραδεχτούμε, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Ένα κοινωνικό και όχι μόνο πρόβλημα, υπήρχε και έπρεπε να δοθεί λύση. Η λύση δόθηκε από την αρχή που έπρεπε, από την Πολιτεία, την Βουλή, με δημοκρατική διαδικασία. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Προσωπικά αισθάνομαι χαρούμενη που το νησί μου και οι αποφάσεις που έλαβε η δημοτική αρχή του, ήταν για μια ακόμη φορά προς τη σωστή κατεύθυνση πολλά χρόνια πριν…

Είμαι ευτυχισμένη που ανήκω σε μια κοινότητα που πιστεύει στον άνθρωπο, στην ελευθερία του και στην ευτυχία του.

Αυτό μας έμαθαν οι γονείς μας, το δρόμο που θα ακολουθήσουμε τον έκανε ο Τάσος ξεκάθαρο στη συνέχεια και αυτό μαθαίνουμε στα παιδιά μας…

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το νησάκι μας εδώ και χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή με καινοτόμες δράσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Εξάλλου ήρθαμε πάνω σε αυτό τον πλανήτη για να δημιουργήσουμε, να αγαπήσουμε και να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενιές!

Τήλος, 23/2/2024

Πηγή: news247.gr

59

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση