Τεράστια νίκη στην Ιταλία! Μετά από 7 χρόνια απαλλάσσονται όλοι οι διασώστες στην μεγαλύτερη υπόθεση ποινικοποίησης των διασωστικών καραβιών στην Ευρώπη!

Τεράστια νίκη στην Ιταλία! Μετά από 7 χρόνια απαλλάσσονται όλοι οι διασώστες στην μεγαλύτερη υπόθεση ποινικοποίησης των διασωστικών καραβιών στην Ευρώπη!

Αντιγράφουμε από το προφίλ του Ιάσονα Αποστολόοπουλου

Breaking! Τεράστια νίκη στην Ιταλία! Μετά από 7 χρόνια (!) απαλλάσσονται όλοι οι διασώστες στην μεγαλύτερη υπόθεση ποινικοποίησης των διασωστικών καραβιών στην Ευρώπη! 16 άνθρωποι συνολικά από 3 διασωστικά πλοία (Iuventa, MSF, Save the Children).  Δεν θα παραπεμφθούν καν σε δίκη με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα-δικαστή. Η υπόθεση κλείνει γιατί δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι έκαναν διακίνηση. ● Αυτό αποδεικνύει αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό. Ότι αυτές οι διώξεις είναι πολιτικές, είναι προσχηματικές και έχουν σκοπό να σταματήσουν την δράση μας. Να ποινικοποιήσουν την διάσωση προσφύγων. ● Θέλουν να διώξουν τους ενοχλητικούς μάρτυρες από τα σύνορα, ώστε να μπορούν τα ευρωπαϊκά κράτη να εφαρμόζουν ανενόχλητα τα pushback. ● Όπως και με την υπόθεση της Sara Mardini, οι σκευωρίες αυτές ΠΑΝΤΑ καταρρέουν, είτε στο δικαστήριο, είτε στην φάση της προδικασίας. Όμως, από το 2017 που το καράβι Iuventa είναι κατασχεμένο:  Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πνίγηκαν στην Κεντρική Μεσόγειο.  Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν επιστραφεί βίαια στη Λιβύη.  Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι εκστρατείες ποινικοποίησης δυστυχώς δεν σταματούν. Ραντεβού στις 21/05 στα δικαστήρια Καλαμάτας για τους 9 επιζώντες της Πύλου.

#freeiuventa #refugees #προσφυγες

42

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση