Υποψήφια βουλευτής της Λεπέν με ναζιστικό καπέλο

Υποψήφια βουλευτής της Λεπέν με ναζιστικό καπέλο

Εκτεθειμένος ξανά ο Εθνικός Συναγερμός • Αποφασίστηκε η απόσυρσή της από τον δεύτερο γύρο • Λήγει σήμερα το απόγευμα η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

Την ώρα που κορυφώνεται η μάχη για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, με τις διαβουλεύσεις να είναι συνεχείς και έντονες, μια φωτογραφία υποψηφίου του Εθνικού Συναγερμού έρχεται για να… στοιχειώσει την Μαρίν Λεπέν.

Η φωτογραφία απεικονίζει την Λουντιβίν Νταουντί, υποψήφια σε περιφέρεια της Καέν, σε χαλαρή διάθεση με ένα ναζιστικό καπέλο.

Όπως αναμενόταν η αποκάλυψη δημιούργησε σάλο με υποψήφια της  Ανυπότακτης Γαλλίας να σχολιάζει «Στις 7 Ιουλίου καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει σε αυτούς τους φασίστες».

Εκπρόσωπος του Εθνικού Συναγερμού ανακοίνωσε ότι η Νταουντί αποσύρεται από τον δεύτερο γύρο, σε μια περιφέρεια στην οποία αναμενόταν τριπλή μάχη την Κυριακή 7 Ιουλίου.  Εξήγησε, επίσης, ότι η υποψήφια δεν αρνείται την αυθεντικότητα της φωτογραφίας, σημειώνοντας ότι έχει τραβηχτεί πριν από αρκετά χρόνια.

Λήγει σήμερα το απόγευμα η προθεσμία για τους βουλευτές

Εν τω μεταξύ οι υποψήφιοι για την Κυριακή 7 Ιουλίου είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 6 σήμερα το απόγευμα και τότε θα καταστεί σαφές εάν έχει δημιουργηθεί το απαραίτητο μέτωπο για να φρενάρει η πορεία του κόμματος της Μαρίν Λεπέν προς την γαλλική κυβέρνηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και το μακρονικό στρατόπεδο παραμένει διχασμένο για το «ρεπουμπλικανικό μέτωπο» το οποίο επιχειρεί να στήσει απέναντι στον Εθνικό Συναγερμό.  Το βασικό θέμα είναι το εάν θα αποσύρει υποψηφίους σε εκλογικές περιφέρειες που ήρθαν τρίτοι προκειμένου να στηριχθούν υποψήφιοι που θα μπορούν να κερδίσουν τον Εθνικό Συναγερμό.

Στον αντίποδα το Νέο Λαϊκό Μέτωπο έχει ανακοινώσει ήδη από την Κυριακή του πρώτου γύρου ότι θα αποσύρει τους δικούς του υποψήφιους που ήρθαν τρίτοι σε συγκεκριμένες περιφέρειες και έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με την Le Monde, μέχρι στιγμής ο αριθμός των υποψηφίων που έχει αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο φθάνει στους 185 και προέρχεται από όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως το Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

Πηγή: efsyn.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση