Αλεξανδρούπολη: Ελεύθεροι οι “αυτόκλητοι σερίφηδες” του Έβρου

Αλεξανδρούπολη: Ελεύθεροι οι “αυτόκλητοι σερίφηδες” του Έβρου

Την καλύτερη των ποινών εξασφάλισαν οι 3 “αυτόκλητοι σερίφηδες” του Έβρου που τον Αύγουστο του 2023 φυλάκισαν 13 μετανάστες σε τρέιλερ-κλουβί και τους διέσυραν στα social media. Αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ελεύθεροι αφέθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής οι τρεις “αυτόκλητοι σερίφηδες” του Έβρου, οι οποίοι κατηγορούνταν για μία σειρά από αδικήματα, καθώς τον Αύγουστο του 2023 είχαν φυλακίσει 13 μετανάστες από το Πακιστάν και τη Συρία σε ένα τρέιλερ – κλουβί σε δασική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, υποδεικνύοντάς τους ως “εμπρηστές” της καταστροφικής πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή.

Οι τρεις δράστες κατηγορούνταν για αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και περιφορά μεταναστών με χρήση βίας και ρατσιστικά χαρακτηριστικά, κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, με αποτέλεσμα την μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, καθώς οι κατηγορούμενοι απαλλάχτηκαν από την κατηγορία της αρπαγής με ρατσιστικό κίνητρο και καταδικάστηκαν μόνο για παράνομη κατακράτηση.

Έτσι:

ο επιχειρηματίας από την Αλεξανδρούπολη και κατηγορούμενος καταδικάστηκε μόνο για τις πλημμεληματικές κατηγορίες προστασίας προσωπικών δεδομένων και παράνομης κράτησης σε 5,5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή και
οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για την κατηγορία της παράνομης κράτησης σε 4,5 χρόνια φυλάκισης έκαστος, πάλι με αναστολή.
Κατά συνέπεια, και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: news247.gr

46

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση