Θύμα ενδοοικογενειακής βίας: «Πήγα στην αστυνομία και μου είπαν κυρία μου δεν φαίνεστε κακοποιημένη»

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας: «Πήγα στην αστυνομία και μου είπαν κυρία μου δεν φαίνεστε κακοποιημένη»

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η καταγγελία θύματος ενδοοικογενειακής βίας ότι απευθύνθηκε στην αστυνομία κι ότι δεν τη βοήθησαν.

«Πήγα το πρωί να δώσω καινούρια κατάθεση για μήνυση, για αστική βία. Ο αξιωματικός υπηρεσίας με κοίταξε καλά – καλά και μου λέει “κυρία μου δεν φαίνεστε κακοποιημένη”. Δηλαδή πως πρέπει να έρθω; Με μαχαίρια στην πλάτη; Στα πατώματα;», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Ant1.

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρου της Αθήνας, στο οποίο μετέβη για να καταγγείλει ότι ο σύντροφός της την κακοποιεί και έχει κάνει κατάληψη στο σπίτι της.

«Έκανα την πρώτη μήνυση για να τον συλλάβουν, πέρασε το εικοσιτετράωρο και δεν τον συνέλαβαν. Ξαναπήγα στην αστυνομία, δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη πουθενά. Έφτασα και στον εισαγγελέα. Έφυγα πάλι με την αίτηση: όπως την έδωσα μου την παραδώσανε κι έφυγα πάλι».

Από την πλευρά της η δικηγόρος Αφροδίτη Παπαδοπούλου, επεσήμανε ότι «η αστυνομία της είπε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και να παρέμβουν διότι ο δράστης είχε κλειστεί μες στην οικεία και δεν άνοιγε την πόρτα. Στον εισαγγελέα υπηρεσίας αρκέστηκαν μόνο να της πουν ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον καλό δικηγόρο».

Πηγή: ethnos.gr

50

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση