Συγκέντρωση και πορεία Παρασκευή 21/1 Σύνταγμα 7μ.μ.

Συγκέντρωση και πορεία Παρασκευή 21/1 Σύνταγμα 7μ.μ.

Η καταγγελία της 24χρονης για το βιασμό στη Θεσσαλονίκη, έβγαλε στην επιφάνεια σωρεία σχετικών υποθέσεων και ένα ολόκληρο κύκλωμα βιαστών. Η εμπλοκή εργοδοτών και γόνων μεγάλων επιχειρηματιών και η προσπάθεια συγκάλυψης από τα ΜΜΕ, αποκαλύπτει με χυδαίο τρόπο το πώς αξιολογούν αυτοί οι άνθρωποι τις ζωές και τα σώματά μας.


ΌΧΙ δεν ήταν ροζ πάρτυ που τα πράγματα “ξέφυγαν”, ήταν βιασμός. ΔΕΝ θα ανεχτούμε την ενοχοποίηση του θύματος με υπονοούμενα “τί δουλειά είχε στη σουίτα;”. Κανένα δεν ενδιαφέρει που πάμε και πώς διασκεδάζουμε, αυτό που όλους/ες μας ενδιαφέρει είναι να μη μας βιάζουν και να μην μας κακοποιούν. Να τιμωρηθούν ΌΛΟΙ οι ένοχοι. Δεν θα ανεχτούμε να πέσουν στα μαλακά, επειδή δεν ασκήθηκε σωματική βία. Είναι αλήθεια ότι ο ποινικός κώδικας παρότι ορίζει ως βιασμό τη σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση, έχει αφήσει ένα παραθυράκι στην περίπτωση μη άσκησης βίας.

Μία ναρκομένη γυναίκα ΔΕΝ έχει συναινέσει στη σεξουαλική πράξη. Στηρίζουμε την επιζώσα που προχώρησε σε καταγγελία, στεκόμαστε δίπλα της αλληλέγγυες/οι.

Στηρίζουμε τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη που δέχεται απειλές και διώξεις για τις αποκαλύψεις που έκανε. Δεν ανεχόμαστε καμία προσπάθεια συγκάλυψης. Καλούμε σε συγκέντρωση και στη συνέχεια σε πορεία την Παρασκευή 21/1/22 στο Σύνταγμα στις 19:00, ενάντια στην συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών στη Θεσσαλονίκη.

Καμία μόνη! Καμία λιγότερη

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

167

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση