Ποιος είναι τελικά ο Φρέντι Μπελέρης;

Ποιος είναι τελικά ο Φρέντι Μπελέρης;

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗΣ Μ.Α.Β.Η. (το 1995 είχε συλληφθεί με παράνομο φορτίο οπλισμού στα ελληνοαλβανικά σύνορα) , Ο ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗΣ, ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ
Πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ, το 1995, για τους 7 Αλβανούς υπηκόους ελληνικής καταγωγής –ένας απο τους 7 ήταν και ο ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗΣ– που είχαν συλληφθεί να προσπαθούν να περάσουν λαθραία στην Αλβανία βαρύ οπλισμό (εννιά αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, ξιφολόγχες, ασύρματους, φόρμες παραλλαγής και κουκούλες) από ΕΛΛΗΝΕΣ συνοριοφύλακες στο συνοριακό σταθμό στο Δελβινάκι, τη νύχτα της 18ης Μαρτίου 1995.

Σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στο αλβανικό έδαφος.
Στις δίκες που ακολούθησαν, τα αρχικά κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα, και η υπόθεση κουκουλώθηκε και λησμονήθηκε – γιατί έτσι βόλευε άπαντες τότε.
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, Σταύρος Τζίμας, στο βιβλίο του “Στον αστερισμό του εθνικισμού”, με πρόλογο Αλέξη Παπαχελά:
«τότε δεν υπήρξαν αμφιβολίες ότι οι συλληφθέντες [του 1995] σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον στρατιωτικού στόχου, που ήταν το στρατόπεδο Λόγγου, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ήταν η ίδια ομάδα της ΜΑΒΗ ή τουλάχιστον κάποια από τα μέλη της, που είχαν χτυπήσει στην Ανω Επισκοπή και είχαν δολοφονήσει 2 Αλβανούς στρατιώτες το 1994».
Κι αν δεν φτάνουν αυτά:
Πριν από λίγες μέρες η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην ιστοσελίδα της σημείωνε υπερήφανα ότι:
«ο δέσμιος των κατσαπλιάδων Αλβανών Βορειοηπειρώτης αγωνιστής Μπελέρης, είχε εμφανιστεί προ ετών σε εκπομπή του Ν. Μιχαλολιάκου, στο κανάλι Τηλετώρα, για να μιλήσει για τα βάσανα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού».
Αυτόν τον εξτρεμιστή, αυτό το ίνδαλμα των χρυσαυγιτών, αυτόν τον πολιτικάντη της συμφοράς που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να αποπειράται χρηματισμό και εξαγορά ψηφοφόρων στη Χειμάρρα όπου ήταν υποψήφιος δήμαρχος (ευτυχώς, δεν θα γίνει ποτέ), υποστηρίζει φανατικά η ελληνική κυβέρνηση και στέλνει τα πρωτοπαλίκαρά της σε συγκέντρωση υπέρ του παράνομου Μπελέρη στη Χειμάρρα.
Και καλά η Δεξιά της ΝΔ.
Τέτοια ήταν, τέτοια είναι.
Τα ψηφαλάκια των εθνικιστών και των ακροδεξιών την ενδιαφέρουν πάντα.
Όμως πού κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ;
Πού κρύβεται συνολικά η ελληνική Αριστερά που σωπαίνει αιδημόνως για να μην »μπλέξει» και κατηγορηθεί για δήθεν αντεθνική στάση…
Ξεκάθαρα, λοιπόν:
Σαφώς και έχει δίκιο εν προκειμένω ο όχι και τόσο συμπαθής σε εμένα Αλβανός π/θ Εντι Ράμα, όταν καταγγέλλει την ελληνική πλευρά για απαράδεκτη πολιτική παρέμβαση σε θέμα της αλβανικής Δικαιοσύνης.
Σαφώς και η αλβανική Δημοκρατία δεν είναι δα για να την ζηλεύεις – όπως και η ελληνική, άλλωστε.
Σαφώς και παίζονται οικονομικά συμφέροντα στις τουριστικές ακτές της γείτονος – όπως και στις τουριστικες ακτές της χώρας μας, βεβαίως (βλ. κατάληψη παραλιών, μαύρο χρήμα, εργασιακά κάτεργα κλπ)
Σαφώς και η αλβανική Δικαιοσύνη διαπλέκεται με την κεντρική εξουσία – όπως και στην Ελλάδα άλλωστε.
Σαφώς, όμως, τα παραπάνω δεν συνιστούν ΕΠΟΥΔΕΝΙ άλλοθι για την υπεράσπιση του εξτρεμιστή ακροδεξιού Γκρούεζα –τον θυμάστε τον τύπο απ’ το παλιό καλό ελληνικό σινεμά;– της Χειμάρρας, επειδή σώνει και καλά είναι ελληνικής καταγωγής Αλβανός υπήκοος… το «ομόαιμον» και «ομόθρησκον» – τρομάρα σας.
Για την τιμή της Αριστεράς και της Δικαιοσύνης λοιπόν, εμείς που δεν είμαστε επιλήσμονες της Ιστορίας, που μια χαρά γνωρίζουμε το, τουλάχιστον σκοτεινό, παρελθόν του Φρέντι Μπελέρη, αποδοκιμάζουμε τόσο την ενεργό στήριξη του υπόδικου από την ελληνική κυβέρνηση όσο και την πολιτικάντικη σιωπή του Συριζα και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων για το ζήτημα.
Θέμης Δημητρακόπουλος
συγγραφέας, πολιτικός επιστήμονας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Πράσινης Αριστεράς
9.452

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση