Πρωτομαγιά 2024: Ντόπιος ή μετανάστρια, ίδια εργατική τάξη!

Πρωτομαγιά 2024: Ντόπιος ή μετανάστρια, ίδια εργατική τάξη!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024
Ντόπιος ή μετανάστρια, ίδια εργατική τάξη!
10.30 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και πορεία στη Βουλή

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα για τους εργάτες και τις εργάτριες σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από φυλή, φύλο και σεξουαλική προτίμηση, προέλευση και θρησκεία, τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης. Τότε που χιλιάδες μετανάστες εργάτες κι εργάτριες μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους και συντρόφισσές τους στις ΗΠΑ έδιναν τη μάχη και επέβαλλαν την καθιέρωση του 8/ωρου. Σήμερα, 137 χρόνια μετά, στην Ελλάδα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη, κατεβαίνουμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε ξανά το 8/ωρο, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει έως και 13/ωρη συνεχόμενη εργασία. Για σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς μας που να υπερκαλύπτουν ακρίβεια και πληθωρισμό. Ενάντια στον πόλεμο και τον μιλιταρισμό, για κατάπαυση του πυρός σε Γάζα και Ουκρανία. Ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό.
Το μήνυμα της 1ης Μάη είναι ότι η εργατική τάξη διαπερνά τα σύνορα, είναι διεθνής. Η ίδια η εργατική τάξη των ΗΠΑ πριν από 137 χρόνια απαρτιζόταν σε μεγάλο βαθμό από μετανάστες εργάτες κι εργάτριες πλειάδας εθνικοτήτων. 137 χρόνια μετά, οι μετανάστες κι οι μετανάστριες αντιμετωπίζονται από τις δυτικές κυβερνήσεις σαν μιάσματα που θέλουν να μας κλέψουν τις δουλειές, τα σπίτια, τις γυναίκες, τον πολιτισμό. Ελλάδα και ΕΕ κρατάνε σφραγισμένα τα σύνορα, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους αρνούνται φιλοξενία και χορήγηση ασύλου, τους αρνούνται να συνεχίσουν το ταξίδι στη χώρα του προορισμού που επιλέγουν διαλύοντας χιλιάδες οικογένειες, τους πνίγουν μαζικά στη Μεσόγειο, τους επαναπροωθούν στην Τουρκία, τους απελαύνουν στις χώρες καταγωγής τους. Κατεβαίνουμε λοιπόν στο δρόμο ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές και διεκδικούμε άνοιγμα των συνόρων για την προσφυγιά, νομιμοποίηση όλων των, μεταναστ(ρι)ών, ίσα δικαιώματα για όλες και όλους.
Ντόπιοι/ες και «ξένοι-ες» έχουμε κοινά προβλήματα, κοινούς εχθρούς και κοινά όνειρα. Έχουμε κάθε συμφέρον να παλέψουμε μαζί για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πόλεμο και ξεριζωμό. Η Εργατική Πρωτομαγιά μπορεί να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο των αγώνων. Παλεύουμε μαζί για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια, ειρήνη και δημοκρατία, κόντρα σε κράτος, κυβερνήσεις και αφεντικά. Γι’ αυτό απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί στις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς ανήμερα την Τετάρτη 1η Μάη στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»

33

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση