Παλαιστίνιος ενδέχεται να εκπροσωπήσει την Ισλανδία στην Eurovision

Παλαιστίνιος ενδέχεται να εκπροσωπήσει την Ισλανδία στην Eurovision

Ο Παλαιστίνιος τραγουδιστής Μπασάρ Μουράντ προκρίθηκε το Σάββατο στους ημιτελικούς της διαδικασίας επιλογής διαγωνιζομένων της Ισλανδίας στη Eurovision.

Εάν ο Murad κερδίσει τον τελικό που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα είναι ο εκπρόσωπος της Ισλανδίας στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού στη Σουηδία τον Μάιο.

Το τραγούδι του Murad ονομάζεται «The Wild West», το οποίο τραγουδάει φορώντας ένα καουμπόικο καπέλο. Στο πλαίσιο της παράστασης, στο βάθος εμφανίζονται εικόνες καρπουζιού. Τα καρπούζια έχουν συνδεθεί τους τελευταίους μήνες με τον αγώνα των Παλαιστινίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως.

Ο Murad, με καταγωγή από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σπούδασε στο Rimon School of Music στο  Ισραήλ και μιλάει συχνά ενάντια στην κατοχή του Ισραήλ σε συνεντεύξεις και στα τραγούδια του. Πριν από δύο χρόνια, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι στα αραβικά με το όνομα “Intifada on the Dance Floor” και στο παρελθόν συνεργάστηκε επίσης με το ισλανδικό συγκρότημα Hatari, το οποίο συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision του 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ και σήκωσε την παλαιστινιακή σημαία κκατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης.

Η πιθανή συμμετοχή του Murad στη Eurovision έρχεται σε μια περίοδο στην οποία η ισραηλινή συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision είναι αβέβαιη. Η Eυρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση  απείλησε να ακυρώσει το τραγούδι του Ισραήλ, “October Rain”, λόγω των “πολιτικών” στίχων του, ενώ η Ισραηλινή Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανακοίνωσε ότι δεν έχει πρόθεση να αντικαταστήσει το τραγούδι ή τους στίχους του.

Με πληροφορίες από https://www.jordannews.jo

102

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση