Δεν βγαίνουν από τη φυλακή οι «σερίφηδες» του Έβρου

Δεν βγαίνουν από τη φυλακή οι «σερίφηδες» του Έβρου

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε πως είναι επικίνδυνοι να διαπράξουν τα ίδια αδικήματα.

Στη φυλακή παραμένουν μέχρι τη δίκη τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, οι τρεις «σερίφηδες» του Έβρου, οι οποίοι είχαν επιδοθεί σε πογκρόμ μεταναστών το περασμένο καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι οι αυτόκλητοι «σερίφηδες» είχαν στοιβάξει με τη βία μέσα σε φορτηγάκι 13 πρόσφυγες, κρατώντας τους για ώρες ομήρους, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή.

Η σημερινή δικαστική απόφαση προέρχεται από το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, που έκρινε πως οι τρεις κατηγορούμενοι είναι επικίνδυνοι να διαπράξουν τα ίδια αδικήματα και στο μέλλον. Ειδικότερα, το Συμβούλιο υπογράμμισε τον κίνδυνο να αναπτυχθούν φαινόμενα αυτοδικίας όταν δεν οριοθετούνται σαφώς τα όρια μεταξύ της νόμιμης και της έκνομης δράσης των πολιτών, ενώ με βάση το κατηγορητήριο, τους παρέπεμψε για τα περαιτέρω στο Εφετείο Κακουργημάτων.

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αποφυλάκιση των τριών κρατουμένων, με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται επίσης το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με το οποίο οι 13 πρόσφυγες και μετανάστες απαλλάχθηκαν οριστικά από την κατηγορία του εμπρησμού.

Πηγή: efsyn.gr

25

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση