Γυναικοκτονία Άγιοι Ανάργυροι: «Όλα δείχνουν πως το υλικό από τις κάμερες μονταρίστηκε»

Γυναικοκτονία Άγιοι Ανάργυροι: «Όλα δείχνουν πως το υλικό από τις κάμερες μονταρίστηκε»

Το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έφτασε στην ανακρίτρια ήταν «κομμένο»

Για σκόπιμα «κομμένο» υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και για κωλυσιεργία στην έρευνα για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβας, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων έκανε λόγο η δικηγόρος της μητέρας της 28χρονης, Ελένη Τζούλη.

«Καταθέσαμε αίτημα να κατατεθεί όλο το υλικό από τις κάμερες και η ανακρίτρια έδωσε άμεση εντολή από το ΑΤ και από τα γύρω Τμήματα, γιατί το υλικό που είχε στα χέρια της ήταν κομμένο», είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιμένοντας ότι η εξήγηση που δίνει η Αστυνομία για λειτουργία της κάμερας μόνο με κίνηση δεν ευσταθεί καθόλου.

«Η ανακρίτρια είχε πέντε μπλοκαρισμένα βίντεο. Με το υλικό που έχει στα χέρια της δεν γίνεται έρευνα», υπογράμμισε και τόνισε πως η ίδια η μητέρα της Κυριακής Γρίβα θα μεταβεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν της το επιτρέψει η κατάστασή της.

Αποκαλυπτική ήταν και αναφορικά με την απάντηση που έλαβε από αξιωματικό της ΕΛΑΣ όταν τόν ρώτησε αν το υλικό από τις κάμερες έχει κατασχεθεί ή παραδοθεί, από τους ίδιους τους ένστολους που είναι υπό τη διερεύνηση των Αρχών. «Αν σου απαντήσω, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερος χαμός από αυτόν που έχει ήδη γίνει», τής απάντησε ο αξιωματικός.

«Έτσι, όλα δείχνουν πως το υλικό από τις κάμερες είναι μονταρισμένο», υπογράμμισε η δικηγόρος της οικογένειας της 28χρονης.

Η δικηγόρος έκανε λόγο και για κωλυσιεργία στη διαδικασία των ερευνών, λέγοντας πως η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται ο γυναικοκτόνος, δεν επέτρεψε στον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η Εισαγγελία και τον δεύτερο που έχει ορίσει η οικογένεια, να τον εξετάσει, με τη δικαιολογία ότι «δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση για τη μετάβασή τους στις φυλακές».

«Θα αιτηθώ την επίσπευση όλων των διαδικασιών», είπε καταγγέλλοντας κωλυσιεργία στη διαδικασία.

Πηγή: pride.gr

60

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση