Στρατηγική της έντασης στήνεται στα Προσφυγικά

Στρατηγική της έντασης στήνεται στα Προσφυγικά

Συγκεκριμένα ομάδα ΟΠΚΕ προσήγαγε δύο άτομα μέλη της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών, επί της οδού Κουζή ενώ ένα τρίτο μέλος της προσήχθη στην οδό Δημητσάνας.

Η γειτονιά αντέδρασε άμεσα στις προσαγωγές με αποτέλεσμα ένα όργιο καταστολής α λα ελληνικά με επιθέσεις των αστυνομικών και ρίψεις κρότου λάμψης και δακρυγόνων σε μια προσπάθεια να διασπαστεί ο κόσμος της γειτονιάς που διαμαρτύρονταν. Εκεί ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα.

Και μετά ήρθε η ΔΡΑΣΗ

Ο βίος και η πολιτεία των ανδρών της ομάδας ΔΡΑΣΗ δεν χρειάζεται συστάσεις. Από την ημέρα της ίδρυσής της επανδρώθηκε από εθνικιστικά στοιχεία, τα περισσότερα με εμπειρία στις ειδικές δυνάμεις του στρατού από όπου πήραν επιπλέον μοριοδότηση.

Για πολλά χρόνια η ΔΡΑΣΗ λειτουργούσε ως το μακρύ και βίαιο χέρι των ακροδεξιών κυβερνήσεων της χώρας, με ξυλοδαρμούς διαδηλωτών, φρενάρισμα των μηχανών πάνω στους διαδηλωτές ακόμα και σε πεζοδρόμια και λογική καουμπόυδων.

Μεγάλος αριθμός ομάδας ΔΡΑΣΗ κατέφθασε στο σημείο, σε μια προσπάθεια μεγαλύτερου αριθμού προσαγωγών. Οι κάτοικοι των προσφυγικών έμειναν στο σημείο, ενώ μάλιστα πήραν από τα χέρια της αστυνομίας τους προσωρινά προσαχθέντες.

Κρότου λάμψης και δακρυγόνα δίπλα από τον Άγιο Σάββα

Το όργιο καταστολής λάμβανε χώρα δίπλα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου φιλοξενούνται δεκάδες ασθενείς και μπροστά τα μάτια μικρών παιδιών και ατόμων που είχαν βγει για έναν βραδινό περίπατο.

Την Τρίτη 18 Ιουνίου είχαν γίνει πάλι 4 προσαγωγές, με τα μέλη της ΔΡΑΣΗ να επιχειρούν για περισσότερες προσαγωγές, με την γειτονιά να αντιστέκεται και να καταφέρνει να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη της Κοινότητας των Προσφυγικών.

Ένα και μόνο μέσο, τόλμησε να δημοσιεύσει πως όλα συνέβησαν εξαιτίας επίθεσης σε γυναίκα τροχονόμο, κάτι που όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία, αλλά το παραμύθι σταμάτησε απότομα. Χθες, ανέφεραν πως αφορμή στάθηκαν ζημιές σε όχημα της ΟΠΚΕ, με την διαφορά πως πρώτα είχε ξεκινήσει η στρατηγική της έντασης και η καταστολή και μετά σημειώθηκαν επεισόδια.

Τρομοκρατία the Greek way

Οι κάτοικοι και η κοινότητα των Προσφυγικών, έχει καταγγείλει επανειλημμένα, το γεγονός πως οι κάμερες κυκλοφορίας της Αλεξάνδρας, κοιτούν τα Προσφυγικά αντί για την κυκλοφορία, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά βιντεοσκοπούν τους διερχόμενους ή τους σταματούν αιφνιδιαστικά για σωματικές έρευνες.

Η κοινότητα των προσφυγικών εντάσσει όλη αυτή την στρατηγική έντασης, στα σχέδια ανάπλασης της περιοχής.Η «στρατηγική της έντασης» είναι η δράση που αναλήφθηκε στην Ιταλία και την Τουρκία κατά τις περασμένες δεκαετίες, κατά την οποία στήνονταν προβοκατόρικες «επιθέσεις» ή ακόμα και βομβιστικές επιθέσεις και χρεώνονταν στον ακροαριστερό χώρο, για να δικαιολογηθούν αιματηρές και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον τους.

Στο όργιο καταστολής δεν λείπει και ο μιντιακός χώρος που προτιμά να κάνει ρεπορτάζ, απευθείας από την ΓΑΔΑ, χρησιμοποιώντας τα βίντεο της κοινότητας αποκομμένα από την επεξήγηση των περιστατικών.

Πλέον τα μέλη της κοινότητας αναμένουν την επόμενη προβοκάτσια

Η κοινότητα εκφράζει φόβους για «επικείμενο στήσιμο προβοκάτσιας, έτσι ώστε να «νομιμοποιήσουν» νέα εισβολή στη γειτονιά των Προσφυγικών και να στηρίξουν την εξελισσόμενη στρατηγική έντασης». Ανάλυση η οποία έχει λογικό έρεισμα, καθώς αν η αστυνομία ήθελε την αποκλιμάκωση, αυτή θα είχε ήδη συμβεί.

Στις κατηγορίες συμπεριλαμβάνονται η φθορά περιπολικού, απόπειρα σωματικής βλάβης από πέτρες σε αυτούς που επέβαιναν στα οχήματα, εξύβριση και απειλή, νόμος περί όπλων για τις πέτρες, αντίσταση.

Η κοινότητα αναφέρει πως υπάρχει και δεύτερο σκέλος κατηγοριών που αφορά τον αναφερόμενο, αλλά όχι αποδεδειγμένο τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και φθορές, για τις οποίες γίνονταν προσπάθεια να «χρεωθουν» στους συλληφθέντες που βρίσκονταν εντός του περιπολικού, δεμένοι πισθάγκωνα.

Αξίζει αναφοράς πως την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 13.15 το μεσημέρι, στην οδό Κεδρηνού 53, δύο άτομα μέλη της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών πρσήχθησαν αφού περικυκλώθηκαν από 12 δίκυκλα της ΔΡΑΣΗ και αργότερα άλλα δύο μέλη της Κοινότητας προσήχθησαν βίαια, με τα μέλη να καταγγέλουν φθορές στην μηχανή του ενός.

Που είναι το πρόβλημα

Σε μια εποχή που το ενοίκιο απαιτεί το 50% του μισθού του μέσου εργαζόμενου σε μια καθημερινή γαλέρα, η κοινότητα των Προσφυγικών, έχει δημιουργήσει μια «κατάληψη» στέγης. Πέρα από τους παλιούς κατοίκους (περισσότεροι από 50), άδεια διαμερίσματα έχουν αξιοποιηθεί, προσφέροντας αξιοπρεπή διαβίωση σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια.

Αν κάποιος δει τα πόθεν έσχες των πολτιικών ή τις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις, καθώς η πολιτική και δη η καταπίεση των συμπολιτών σου είναι ακριβό σπορ, θα δει δεκάδες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με 20-30 κατοικίες, τις οποίες και έχουν κερδίσει με τον…ιδρώτα τους.

Άλλοι από αυτούς ειδικά από τους πιο πρόσφατα ενεργούς δραστηριοποιούνται στο Real Estate. Δεν είναι μόνο οι Πάτσηδες και οι λοιποί που εργάζονταν για την (νόμιμη πλέον) υφαρπαγή των κατοικιών των πολιτών μέσω των πλειστηριασμών, αλλά αυτοί που θησαυρίζουν είναι αυτοί που μπήκαν στο real estate και μαζεύουν σπίτια «κακοπληρωτών», που εξαθλιώθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και προσπαθούν να επιβιώσουν, πάντα σε «σκοτωμένες» τιμές.

Εκεί μια κατάληψη στέγης όπως στη Νοταρά, όπως στα Προσφυγικά, στο μυαλό τους δημιουργεί πολλαπλάσια ζημιά. Γιατί δείχνει έναν διαφορετικό δρόμο. Δεν έχουν μόνο καταστρέψει κάθε ψήγμα εργασιακής αξιοπρέπειας, δεν προβαίνουν μόνο στην φτωχοποίηση του πολίτη, δεν ντρέπονται που δεν έχουν ήδη δημιουργήσει μπλοκ εργατικών κατοικιών για όσους ξεσπίτωσαν, αλλά πολεμούν να διώξουν ακόμα περισσότερους από τα σπίτια τους.

Πηγή: 2020mag.gr

35

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση