Βασανιστήρια σε 15χρονο καταγγέλλουν τα Προσφυγικά

Βασανιστήρια σε 15χρονο καταγγέλλουν τα Προσφυγικά

Σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια σε βάρος 15χρονου μαθητή του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, που μένει στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και συνελήφθη χθες το απόγευμα, καταγγέλλει η αυτοοργανωμένη κοινότητα.

Ο ανήλικος δέχτηκε χυδαίες απειλές, ακόμα και βιασμό, για να «ομολογήσει» πως συμμετείχε σε περιστατικό, που προηγήθηκε, ακόμα και όταν τρομοκρατημένος ζητούσε δικηγόρο, σύμφωνα με την Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣυΚαΠρο) και η Επιτροπή για την ανάδειξη και την υπεράσπιση της κοινότητας  και της συλλογικής της μνήμης.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι προσήχθη βίαια την ώρα που πήγαινε σε περίπτερο στην οδό Δημητσάνας, δίπλα από το συγκρότημα της κατάληψης για να ψωνίσει, καθώς αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ τον πέταξαν από το ποδήλατο και τον χτύπησαν.

Σύμφωνα την καταγγελία, η μητέρα και ο 13χρονος αδερφός του βρίσκονται σε καθεστώς τρομοκρατίας, απειλών και εκβιασμού. «Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, μετανάστες από την Βενεζουέλα, είχαν δεχθεί ακραία βίαιη καταστολή κατά τη διάρκεια της εισβολής στα προσφυγικά στις 22/11/22 και ανήκουν και αυτοί στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που κατοικούν στη γειτονιά» σημειώνεται στο κείμενο.

Το νύχτα της Πέμπτης συνελήφθησαν ακόμα δύο μέλη της κοινότητας κατά τη διάρκεια επίθεσης με ρίψεις δακρυγόνων και κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις στο κτίριο, παρότι δίπλα βρίσκονται τα νοσοκομεία «Άγιος Σάββας» και «Ελπίς».

Η ΣυΚαΠρο αναφέρει πως αντιμετωπίζουν ένα στημένο κατηγορητήριο με τη δικαιολογείται ότι αναζητούνται «70 άγνωστοι δράστες». Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλου με αντικείμενα, που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη, απόπειρα σωματικής βλάβης για δύο αστυνομικούς, που επέβαιναν σε περιπολικό, επικίνδυνες σωματικές βλάβες για τέσσερα αστυνομικούς, που φέρονται να τραυματίστηκαν, απειλή, εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, νόμο περί όπλων και απείθεια.

Έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την απελευθέρωση των δύο ατόμων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων (εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση προσέγγισης του συγκροτήματος της λεωφ. Αλεξάνδρας) μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 28 Ιουνίου.

Πηγή: efsyn.gr

150

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση