Αεροπορική επίθεση στα κεντρικά της UNRWA στη Γάζα: τουλάχιστον 5 νεκροί

Αεροπορική επίθεση στα κεντρικά της UNRWA στη Γάζα: τουλάχιστον 5 νεκροί

Το πλήγμα είχε στόχο το τμήμα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας της UNRWA και σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των νεκρών ήταν τέσσερις εθελοντές του οργανισμού.

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι (άλλες πληροφορίες αναφέρουν εννέα) και να τραυματιστούν δεκάδες. Το πλήγμα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ είχε στόχο το τμήμα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των νεκρών ήταν τέσσερις εθελοντές του οργανισμού.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπηρεσία του ΟΗΕ που δέχεται επίθεση μέσα στο σαββατοκύριακο, προκαλώντας δεκάδες θανάτους, ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας με στόχο ακόμη και θεωρητικά «ασφαλείς» καταυλισμούς προσφύγων και εκτοπισμένων. Το Σάββατο επίθεση έγινε και εις βάρος εγκατάστασης του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, να καλεί σε ανεξάρτητη έρευνα, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την έναρξη του πολέμου, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 37.598 Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν άλλους 86.032, πολλοί εκ των οποίων παιδιά και γυναίκες, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.
Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε την κύρια πύλη του συγκροτήματος της UNRWA στην πόλη της Γάζας στα βόρεια του θύλακα, την ώρα που βρίσκονταν εκεί εκατοντάδες εκτοπισμένοι.
Πηγή: efsyn.gr
25

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση