Σοκαριστική μαρτυρία του 15χρονου συλληφθέντα από τα Προσφυγικά για την αστυνομική βία σε βάρος του

Σοκαριστική μαρτυρία του 15χρονου συλληφθέντα από τα Προσφυγικά για την αστυνομική βία σε βάρος του

«Με έδειραν στη ΓΑΔΑ και απειλούσαν ότι θα με βιάσουν… Με έβαλαν να γδυθώ τρεις φορές»

Θύμα βίας έπεσε 15χρονος που μένει στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής, όταν βγήκε με το ποδήλατο του να πάει στο ψιλικατζίδικο, κατά την τρίτη, απανωτή, επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην αυτοοργανομένη κοινότητα μέσα στην εβδομάδα, ενώ συνολικά προσήχθησαν οκτώ μέλη της.

Ο ανήλικος μετανάστης, μαθητής του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, κατήγγειλε μέσω του tvxs ότι ένστολοι τον χτύπησαν και τον απείλησαν ουρλιάζοντας. «Άρχισαν να με τραμπουκίζουν. Τρόμαξα, δεν κατάλαβα γιατί… κάνω έτσι και βλέπω στη γωνιά μια διμοιρία. Με πηγαίνουν προς τη ΓΑΔΑ. Μέσα στο στενό κάνουν έναν κύκλο γύρω μου για να μην τους πιάνουν οι κάμερες και με χτυπάνε».

Ο Χ. αναφέρει πως όταν ζήτησε να τηλεφωνήσει στην μητέρα του του έβαλαν με τη βία το δάχτυλό μου για να ξεκλειδωθεί η οθόνη. «Διάβασαν όλες μου τις συνομιλίες. Μου λέγαν ότι η γειτονιά δεν ενδιαφέρεται για μένα και με χρησιμοποιούν. Ζητούσαν επίμονα να τους πω ονόματα, και ότι αν τους τα έδινα θα με άφηναν. Όλη η διμοιρία άρχισε να μου φωνάζει και να λένε ότι δήθεν παραδέχτηκα ότι συμμετείχα στα γεγονότα της Πέμπτης».

Όπως αναφέρει το αγόρι ένιωσε ότι τον απήγαγαν. «Ότι τελείωσε η ζωή μου, ότι …. τα πάντα μπορούσαν να μου συμβούν εκεί μέσα…Αισθανόμουν αδύναμος κι ότι από ώρα σε ώρα μπορεί να έκαναν πάνω μου αυτά που με απειλούσαν. Με έβαλαν να γδυθώ τρεις φορές. Φοβήθηκα για όλη την οικογένειά μου γιατί έλεγαν ότι θα μας απελάσουν όλους. Μου είπαν ότι στην Ελλάδα είμαι για καινούργιες ευκαιρίες και δεν ντρέπεσαι που το ελληνικό κράτος σου έδωσε πολιτικό άσυλο κι εσύ δεν το εκτιμάς» είπε αναφερόμενος στην οικογένεια του από τη Βενεζουέλα.

Επίσης, ο Χ. κατήγγειλε ότι τον άφησαν να δει τη μητέρα του μόνο μετά από έξι ώρες και ότι όταν βγήκε από τη ΓΑΔΑ δεν βρήκε το ποδήλατό του. «Το πήραν μάλλον κι αυτό» είπε.

Μαθητές, γονείς και διδάσκοντες του Μουσικού Σχολείου του έδωσαν το «παρών» στα δικαστήρια, όπου ορίστηκε η δικάσιμος της υπόθεσης για τον Φεβρουάριο του 2026. Καθηγήτρια του σχολείου εξέφρασε σε ανάρτησή της την αλληλεγγύη της στον 15χρονο. «Ένα ευαίσθητο παιδί, με μουσικές ικανότητες, ιδιαίτερα αγαπητό στη σχολική κοινότητα. Στεκόμαστε δίπλα στο μαθητή μας και παρακολουθούμε με έντονο ανησυχία  την  κατάπτυστη συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ. Κανένα παιδί μόνο» τόνισε.

Ανακοίνωση στήριξης στην κοινότητα εξέδωσε και η Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία, που πραγματοποιεί παρέμβαση στα Προσφυγικά εδώ και τέσσερα χρόνια ζητώντας να «σταματήσει άμεσα η αστυνομική εισβολή στην Κοινότητα των Προσφυγικών. Η υπεράσπισή της πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας».

Πηγή: efsyn.gr
35

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση