Φονική επίθεση του Ισραήλ εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια – Ο ΟΗΕ προειδοποιεί με αναστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας

Φονική επίθεση του Ισραήλ εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια – Ο ΟΗΕ προειδοποιεί με αναστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας

Οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν και πάλι σε ανθρώπους που περίμεναν την άφιξη φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιους.

Επιπλέον, το Al Jazeera Arabic αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ένα σπίτι στον καταυλισμό Maghazi στο κέντρο της Γάζας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν κατοικίες νότια της συνοικίας Tal al-Hawa στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας.

Στο μεταξύ, ανώτεροι αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι θα αναστείλουν τις επιχειρήσεις βοήθειας του παγκόσμιου οργανισμού σε όλη τη Γάζα, εκτός εάν το Ισραήλ ενεργήσει επειγόντως για να προστατεύσει καλύτερα τους εργαζομένους στον ανθρωπιστικό τομέα, όπως δήλωσαν την Τρίτη δύο αξιωματούχοι του ΟΗΕ. Μια επιστολή του ΟΗΕ που εστάλη σε Ισραηλινούς αξιωματούχους αυτόν τον μήνα ανέφερε ότι το Ισραήλ πρέπει να παράσχει στους εργαζομένους του ΟΗΕ έναν τρόπο να επικοινωνούν απευθείας με τις ισραηλινές δυνάμεις στο έδαφος στη Γάζα.

Τουλάχιστον 37.626 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 86.098 τραυματίστηκαν στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς ανέρχεται σε 1.139, με δεκάδες ανθρώπους να κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα.
Πηγή: thepressproject.gr

17

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση