Παίκτης βόλεϊ που καταδικάστηκε για βιασμό προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παίκτης βόλεϊ που καταδικάστηκε για βιασμό προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένας παίκτης beach volley που φυλακίστηκε για τον βιασμό μιας 12χρονης Βρετανίδας πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ολλανδία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Steven van de Velde, τώρα 29 ετών, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση το 2016, αφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες βιασμού σε βάρος ενός παιδιού, τον Αύγουστο του 2014.

Ο Van de Velde, ο οποίος γνωρίστηκε με το θύμα του μέσω του facebook, ταξίδεψε από το Άμστερνταμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και βίασε το κορίτσι.

Του επέτρεψαν να εκτίσει την ποινή του στην Ολλανδία αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από μόλις 12 μήνες.

Στη συνέχεια, ο Van de Velde συνέχισε την καριέρα του στο βόλεϊ και έχει αγωνιστεί σε διεθνή τουρνουά από το 2018 “ακολουθώντας μια εντατική, επαγγελματικά εποπτευόμενη τροχιά”, δήλωσε η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC).

Έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και παίζει μαζί με τον Matthew Immers.

Η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC) είπε στο BBC Sport: “Μετά την αποφυλάκισή του, ο Van de Velde έδειξε στους γύρω του – ιδιωτικά και επαγγελματικά – αυτογνωσία και προβληματισμό.”

Η NOC λέει ότι η επιστροφή του Van de Velde στο άθλημα ανταποκρίνεται στις οδηγίες της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (NeVoBo) στο “Guidelines Integrity Record” του οργανισμού, το οποίο ορίζει τους όρους για τους αθλητές να συνεχίσουν τους αγώνες μετά την καταδίκη τους.

Λέει ότι έχει εκπληρώσει «όλα τα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είπε ότι ο διορισμός των μεμονωμένων μελών της ομάδας είναι «αποκλειστική ευθύνη κάθε αντίστοιχης Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής».

Σε συνεντεύξεις σε ολλανδικά μέσα ενημέρωσης προηγουμένως ο Van de Velde είπε: “Δεν μπορώ να το πάρω πίσω, οπότε θα πρέπει να υποστώ τις συνέπειες. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Καταλαβαίνω ότι εν όψει του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, αυτό μπορεί να προσελκύσει τους προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης».

Πηγή: https://www.bbc.com/

62

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση